Vastgoed UX Design ontwerpen

Voor een anonieme opdracht werd ons gevraagd om een aantal UX designs te maken voor een moderne kijk op de online vastgoed/makelaardij industrie. Dit werd aan ons gevraagd omdat de online omgevingen van Makelaardij als oubollig en verouderd aan kan voelen betreft innovatie in design. De websites functioneren echter wel goed en behalen hun doelen, wat als rem kan dienen op vernieuwen. Maar om een antwoord te bieden op de vraag hebben wij aan de hand van UX design nieuwe templates ontworpen voor online makelaardij, die hieronder te zien zijn.

Material design

In de ontworpen UX designs is voornamelijk gewerkt met Material design, wat een designtaal van Google is. Bij Material design wordt de focus gelegd op simplistische en intuitive designs maken. Dit houdt in dat die voor de gebruiker makkelijk te herkennen en begrijpen zijn. Het herkennen wordt onder andere gedaan door icoontjes te gebruiken die vergelijkbaar zijn met objecten in de echte wereld. Dit maakt het mogelijk dat de gebruiker sneller begrijpt wat de functie is van bijvoorbeeld een button. Material design is ontwikkelt om niet alleen een mooi maar ook goed bruikbaar ontwerp te maken. Wetende wat de functie en visie is van Material Design vonden wij het dan ook een goede fit voor deze opdracht. De gebruiker moet namelijk het nieuwe ontwerp net zo goed kunnen begrijpen als het oude.

Wij vonden het zelf erg belangrijk in het nieuwe ontwerp dat de woningen op andere manieren gepresenteerd gingen worden. Manieren waardoor de sfeer en uitstraling beter overgedragen kon worden. Zo hebben we de methode waarop informatie gepresenteerd wordt speelser gemaakt. De vormen rondom de tekstvakken zijn speelser en bijvoorbeeld ronder, wat niks weg neemt van de leesbaarheid van de tekst. Deze ontwerpen zijn in 4 verschillende unieke versies uitgewerkt gebaseerd op verschillende prijsklassen, voor zowel individuele huizen als projecten.

Template makelaardij webpagina
Template makelaardij webpagina
Template makelaardij webpagina
Template makelaardij webpagina

Hierbij kunnen wij jou helpen

cartoon characters working on a webpage

Web development

Maatwerk of een template website, zolang het het doel bereikt is het goed! Wij kunnen voor ieder bedrijf de perfecte site maken die past bij het desbetreffende concersie doel. Hiernaast proberen bij de achterkant van de website simpel te houden zodat ook de klant zelf de website kan beheren.

UX/UI design

Door op de juiste manier user interface en user interface design toe te passen bereiken wij de gewenste resultaten voor ieder scenario.

people working on a webpage
cartoon characters working on a webpage

Branding

Door duidelijk in beeld te brengen wat de unique selling points zijn van jouw bedrijf zorgen wij ervoor dat jouw product of dienst beter wordt begrepen door de klant en doelgroep. Dit doen wij doormiddel van onderzoek en al opgebouwde kennis uit ervaring.

Online marketing

Wij kunnen je helpen om met jouw website meer clicks te genereren en hoger te plaatsen in de google zoekresultaten. Dit doen wij doormiddel van zoekwoord analyse en SEO optimalisatie met bijvoorbeeld Google search console.

cartoon characters working on a webpage
Back to list

Related Projects