Web development

Puntje bij Paaltje heeft als missie om sterke en complete websites af te leveren waarbij de functie en doelen zo goed mogelijk behaalt kunnen worden, lees hieronder hoe wij dit willen bereiken!

Web-development is een vak waarbij veel talenten moeten samen komen om een goed geheel te ontwikkelen, er komt namelijk erg veel bij kijken. Er is beheersing over programmeertalen nodig, online marketing skills en algemene development ervaring. Bij Puntje bij Paaltje zijn dit ook al jarenlang passies van ons waar wij actief elke dag mee bezig zijn. We vertellen je graag meer over onze development visie op websites en webshops.

people working on a webpage
cartoon characters working on a webpage

CMS systemen

Binnen web-development zijn er veel cms’en, ook wel content managment systemen genoemd, die gebruikt worden. Ieder systeem heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Een aantal van deze systemen zijn: WordPress, Shopify, shopware en Magento. Bij PBP hebben wij ervoor gekozen om voornamelijk te werken met WordPress vanwege de toegankelijkheid voor zowel de developers als onze klanten en de diversiteit waarvoor dit CMS kan worden ingezet. WordPress is een CMS waar tot de dag van vandaag nog steeds heel veel plugins en systeemverbeteringen voor worden ontwikkeld, voornamelijk vanwege de hoeveelheid actieve gebruikers. Dit geldt voor blogging websites, webshops, affiliate marketing en corporate websites.

WordPress websites

Wij zijn ervan overtuigd dat voor bijna alle gebruikers WordPress de ideale oplossing kan zijn om hun doel te behalen. Zeker kleine tot middelgrote bedrijven kunnen baat hebben bij de grote hoeveelheid gratis beschikbare code die binnen WordPress beschikbaar is. De voordelen die wordpress op deze manier aan zijn gebruikers levert is dan ook groot. Omdat wij over uitgebreide kennis beschikken binnen dit platform kunnen wij voor iedere toepassing de juiste tools aanreiken zodat u een geschikte site heeft voor uw online doelen.

Binnen WordPress kan het ideale complete plaatje bereikt worden zonder het ingewikkeld te maken voor de klant en gebruiker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan responsiveness voor gebruikers op alle schermen en makkelijk te beheren contentblokken en de styling die passen bij uw bedrijf. Dit zal ervoor zorgen dat de website op elk gebied voldoet aan de gestelde eisen en dat de gebruiker het door u gestelde doel behaald.

Custom build websites zijn ook een optie binnen WordPress, dit houdt in dat uw website niet hoeft te lijken op die van uw concurrentie. Dit is ideaal voor het overbrengen van het gevoel dat u wilt bij uw merk. Hierdoor krijgt een eigen look en feel die past bij uw wensen.

cartoon characters working on a webpage
cartoon characters working on a webpage

Snelheids optimalisatie

De snelheid van een website is één van de belangrijkste factoren voor een goede user experience. Een trage website kan een zeer slechte invloed hebben op het conversie percentage. Een trage website zorgt namelijk voor frustratie bij de gebruiker en kan resulteren in een mindere waardering door bijvoorbeeld Google op het gebied van technische SEO. Om een snelle website te hebben moet er op een aantal dingen gelet worden, namelijk: schone code, een duidelijke content structuur, kleine media formaten en een goed caching beleid. Het is daarom ook belangrijk dat er goed wordt gekeken naar bijvoorbeeld een goed basis thema en zo min mogelijk geïnstalleerde plugins om de hoeveelheid code te minimaliseren. Hiernaast is goed caching beleid erg belangrijk om alle code in goede banen te leiden zodat zoekmachines zoals google uw website geschikt vinden voor de gebruikerservaring die zij graag willen garanderen aan hun gebruikers.